Bröstcancerfonden

Bröstcancerfonden är ett forum för insamling av ekonomiskt stöd för att främja forskning om sjukdomen och ge stöd åt dem som direkt eller indirekt drabbats av den. Fonden tillhör Bröstcancerförbundet som bildades år 1982 och idag aktivt verkar över hela Sverige för att informera om bröstcancer liksom samla in så mycket hjälp som möjligt för att bekämpa denna sjukdom.

Målet med Bröstcancerfonden är, enligt förbundet självt, att ingen skall behöva känna sig ensam med sjukdomen och att det alltid skall pågå forskning i ämnet. En enormt stor del av bekämpandet av bröstcancer handlar om information då det finns så mycket man kan göra för att upptäcka sjukdomen på ett tidigt stadium. Självundersökningar, regelbundna läkarkontroller och mammografi är alla sätt att hitta tumörer och tack vare kampanjer om hur kvinnor själva kan kolla sina bröst är detta idag det överväldigande vanligaste sättet som cancern upptäcks på.

vill man sponsra Bröstcancerfonden kan man göra det på ett antal olika sätt. Man kan till exempel donera en summa pengar eller prenumerera på Bröstcancerföreningens tidning BRO, där man kan läsa mycket intressanta reportage och artiklar om ämnet. Föreningen utfärdar också så kallade gåvokort, där man istället för att ge en person en födelsedagspresent eller blombukett ger dem en donation till den viktiga fonden. Det går bra att swisha pengarna eller att göra en traditionell insättning på banken, och man kan inkludera en personlig hälsning på gåvokortet.

Bröstcancerfonden har dessutom en egen webbshop där man kan handla litteratur, kläder och attiraljer för att stödja dess arbete och här kan man hitta fina presenter att ge bort till nära och kära. Det handlar som sagt inte bara om själva behandlingen av bröstcancern i sig utan även om att stötta de drabbade liksom att förhindra att fler människor skall insjukna. Bröstcancer kan besegras och du kan bli en del av kampen.